Instalare Detectoare de gaz

detectoare gaze

In conformitate cu normativu de gaz , incepand cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor de gaze pentru incaperile in care afla centrale termice sau aragaze si dotate cu geamuri termopan.

Detectoarele de gaze au rolul de a prevenii accidentele cauzate de scaparile de gaze , cum ar fi exploziile , incendii sau intoxicarile cu dioxid de carbon.

Avand in vedere urmarile deosebit de grave ale accidentelor cu repercursiuni negative atat asupra intergritatii si securitati persoanelor cat si a locuintei dumeavoastra , montarea detectoarelor de gaze naturale este bine justificata.

Kitul de preventie este compus dintr-un detector de gaze si o electovalva. Detectorul automat de gaze cu o limita de sensibiliatate de minim 2 % metan in aer ( modelul montat de noi are o limita de sensibilitate de minim 1 % ) (Seitron) . Detectorul de gaze este conectat cu un cablu electric de electrovalva . Electrovalva se monteaza inafara incaperi unde se afla instralatia de utilizarea si aparatul consumator de gaze .

In caz de existenta scurgerilor de gaz , detectorul semnalizeaza vizibil si acustic si in acelasi timp inchide automat gazul de la electrovalva.

Kitul de preventie folosit de societatea noastra este marca – Seitron – fabricat in Italia fiind unul dintre liderii mondiali in domeniul echipamentelor de instalatii de gaze .

In cazul in care centrala termica si aragazul sunt montate in incaperi diferite se poate monta o electovalva si doua sau mai multe detectoare, cate unul pentru fiecare incapere.